news_bg

Správy

Dioktylftalát DOP, pripravený na odoslanie~

Dioktylftalát DOP 99,5 %
200 kg sud, 16 ton/20'FCL bez paliet
2`FCL, Destinácia: Afrika
Pripravené na odoslanie ~

5
2
1
3

DOP je dôležitý univerzálny plastifikátor so širokým rozsahom použitia. Toto sú hlavné použitia DOP:

1. Spracovanie plastov

Spracovanie polyvinylchloridovej živice (PVC): DOP je jedným z najčastejšie používaných zmäkčovadiel pri spracovaní PVC, ktorý môže výrazne zlepšiť mäkkosť, spracovateľnosť a trvanlivosť PVC. PVC plastifikovaný s ním možno použiť na výrobu umelej kože, poľnohospodárskych fólií, obalových materiálov, káblov a iných produktov.

Iné spracovanie živíc: Okrem PVC možno DOP použiť aj pri spracovaní polymérov, ako sú živice z chemických vlákien, acetátová živica, ABS živica a guma na zlepšenie fyzikálnych vlastností a spracovateľského výkonu týchto materiálov.

2. Farby, farbivá a disperzanty

Farby a farbivá: DOP sa môže použiť ako rozpúšťadlo alebo prísada do farieb a farbív na zlepšenie toku a rovnomernosti farieb a farbív.

Dispergačné činidlo: Pri výrobe náterov a pigmentov sa DOP používa ako dispergačné činidlo, ktoré pomáha pigmentovým časticiam rovnomerne dispergovať v rozpúšťadlách.

3. Elektroizolačné materiály

Drôty a káble: Okrem všetkých vlastností DOP všeobecnej kvality má elektrický DOP tiež dobré elektroizolačné vlastnosti, takže je obzvlášť vhodný na výrobu elektroizolačných materiálov, ako sú drôty a káble.

4. Lekárske a zdravotné produkty

DOP lekárskej kvality: Používa sa hlavne na výrobu lekárskych a zdravotníckych produktov, ako sú jednorazové lekárske vybavenie a lekárske obalové materiály atď. Výrobky musia byť netoxické, bez zápachu a nedráždivé.

5. Iné použitia

Olej na odpudzovanie komárov, polyvinylfluoridový náter: DOP možno použiť ako rozpúšťadlo pre olej na odpudzovanie komárov a prísadu do polyvinylfluoridového náteru.

Rozpúšťadlo vôní: V priemysle vôní sa DOP môže použiť ako rozpúšťadlo pre vône, ako je umelé pižmo.

Suroviny pre organickú syntézu: DOP možno použiť aj ako surovinu na výrobu iných organických zlúčenín transesterifikáciou, ako je dicyklohexylftalát a estery ftalátu s vysokým obsahom uhlíka.

6. Priemyselné aplikácie

PVC fólia: DOP hrá dôležitú úlohu pri výrobe PVC fólie a je kľúčovým faktorom pre mäkkosť a spracovateľnosť PVC fólie.

Umelá koža z PVC: Vo výrobnom procese umelej kože z PVC hrá DOP tiež úlohu pri plastifikácii a zmäkčovaní.

Protišmykové rohože, penové rohože: V posledných rokoch prudko rastie aj použitie DOP pri výrobe protišmykových rohoží, penových rohoží a iných produktov.


Čas odoslania: 19. augusta 2024